Det är över 100 år sedan som första världskriget bröt ut, och ibland kan det vara lättare att förhålla sig till ett sånt stort krig om man berättar det på ett annorlunda sätt. Här är kriget berättat som om det hade varit ett slagsmål i en bar.

Tyskland, Österrike och Italien står tillsammans i en bar när Serbien knuffar till Österrike så att Österrike spiller ut sin öl. Österrike kräver att Serbien ska köpa honom en ny kostym eftersom det blev ölfläckar på ena byxbenet. Tyskland håller med Österrike. Storbritannien föreslår att alla ska lugna ner sig lite grann.

Serbien säger att han inte har råd med att köpa en helt ny kostym men erbjuder sig att betala för att kemtvätta Österrikes byxor. Ryssland och Serbien tittar på Österrike. Österrike frågar Serbien vem han tittar på. Ryssland säger att Österrike ska sluta bråka med hans lillebror. Österrike frågar Ryssland Och vems arme som ska hjälpa dig med det.

Tyskland frågar Storbritannien om det inte är så att Frankrike tittar på honom och att det faktiskt är så taskigt att Storbritannien inte ska göra något. Storbritannien svarar att Frankrike kan titta på vem han vill och Storbritannien tittar också på Tyskland och vad tänker Tyskland göra åt det?

Tyskland säger åt Ryssland att sluta titta på Österrike annars ska minsann Tyskland se till att Ryssland får annat att tänka på. Storbritannien och Frankrike undrar om Tyskland tittar på Belgien. Turkiet och Tyskland går iväg till ett hörn av baren och börjar viska.

När de kommer tillbaka till de andra så anstränger sig Turkiet att inte titta på någon. Tyskland kavlar upp ärmarna, tittar på Frankrike och smäller till Belgien. Frankrike och Storbritannien slår Tyskland. Österrike slår till Ryssland. Tyskland slåss nu med Frankrike och Storbritannien med ena handen och smäller till Ryssland med den andra. Ryssland försöker smocka till Tyskland men missar och ramlar nästan. Japan ropar från andra änden av baren att han är på Storbritanniens sida men sitter kvar vid sitt bord. Italien överraskar alla med att slå till Österrike.

Australien slår till Turkiet som slår tillbaka, men ingen blir sur för det var Storbritannien som tvingade Australien att göra det. Frankrike ramlar igenom ett fönster men reser sig upp och fortsätter att slåss. Ryssland slängs ut genom ett annat fönster, förlorar medvetandet och får hjärnskador och vaknar upp helt personlighetsförändrad. Italien försöker smälla till Österrike men missar. Österrike faller ändå.

Italien lyfter nu båda händerna över huvudet och springer runt i baren och jublar. Amerika väntar tills Tyskland nästan håller på att falla ihop efter att tagit emot många slag från Frankrike och Storbritannien, varpå Amerika slår till Tyskland med en stol för att sedan låtsas att han vann slagsmålet alldeles själv.

Nu är alla stolar och bord sönderslagna och den stora spegeln bakom bardisken krossad. Frankrike, Amerika och Storbritannien kommer överrens om att det var Tyskland som började och därför är allt Tysklands fel. Medan Tyskland är medvetslös tar de alla hans pengar och bjuder sina vänner på drinkar.

Upphovsman: Okänd Översättare: Okänd Inskickat av: Borttaget, läs mer här

Liknande poster

Två hamburgare
Rolig text, 4 augusti 2010
En kvinna som ser lite frågande ut
Rolig text, postad för länge sedan
En hjorthona
Rolig text, postad för länge sedan
En bild på ett skrattande barn
Rolig text, postad för länge sedan
En arg man som pekar mot kameran
Rolig text, postad för länge sedan