I. DÖRRAR:

Tillåt inga stängda dörrar i något rum. Ställ dig på bakbenen och klös lite på dörrkarmen om du vill få den öppnad. Du kan också sträcka dig in under dörren och försöka få tag på något med klorna och dra det till dig. Om du får tag på något av siden brukar reaktionen från människorna bli ögonblicklig. Då dörren väl är öppen behöver du nödvändigtvis inte gå in igenom den.
Då du har fått en ytterdörr öppnad, stå gärna och halvägs ut och tänk på allt mellan himmel och jord. Detta är väldigt viktigt då det är kallt ute, då det regnar eller snöar, eller då myggsäsongen är som värst.
Svängdörrar måste undvikas till varje pris.

II. FÅTÖLJER OCH MATTOR:

Då du känner att en hårboll är på väg upp bör du leta upp en soffa eller fåtölj att hoppa upp på. Om du inte hinner till något utav dessa går en orientalisk matta lika bra. Om det inte finns någon sådan i närheten är skor, badrumsmattor eller huvudkuddar bra substitut.

III. BADRUM:

Gå alltid med gäster in i badrummet. (Se regel I.) Du behöver inte göra någonting, bara sitta och titta på.

IV. EN HJÄLPANDE TASS:

Om en utav dina människor är upptagen med något och den andra inte gör någonting bör du ackompanjera den upptagna. Detta kallas att ge en hjälpande tass; människorna kallar det vara i vägen.

De följande reglerna är enbart då du vill ge en hjälpande tass:

  1. Då du övervakar matlagningen bör du sitta strax bakom kockens vänstra fot. Chansen är då stor att du blir trampad på, och därigenom upplockad och tröstad.
  2. Då din människa läser en bok ska du försöka komma in under hans eller hennes haka, alltså mellan ögonen och boken, såvida du inte kan lägga dig på själva boken, vilket är det allra bästa.
  3. Då din människa håller på att sticka något eller sitter och skriver något kan du helt enkelt lägga dig mitt på arbetet. Försök hitta en ställning som hindrar så mycket som möjligt av arbetet. Låtsas sova, men då och då kan du vakna till och daska till pennan eller stickorna med tassen. Människan kommer säkerligen att försöka locka bort dig eller distrahera dig, men det ska du bara ignorera. Målet är att vara i vägen så att människan inte kan arbeta. Och vad din människa än säger till dig så är broderidukar och stickningsarbeten perfekta hammockar.
  4. Då människorna ska betala sina räkningar (månatlig aktivitet), göra sin deklaration eller skriva julkort (båda en årlig aktivitet) ska du också hjälpa till. Du kan börja med att sitta på de papper som människan behöver för att kunna utföra arbetet. Då du knuffas bort därifrån kan du sätta dig längst ut på bordskanten och titta ledset på människan. När arbetet fortskrider kan du rulla runt bland pappershögarna och sprida ut pappren så gott det går. Då du knuffas undan för andra gången kan du börja knuffa ner pennor, suddigum och enstaka papper från bordet med tassen. En i taget.

V. GÅNG:

Dyk så ofta och så nära som möjligt in framför människorna när de går. Särskilt effektiva ställen att göra detta är 1) I trappor, gärna då de går och håller något i famnen; 2) I mörkret; och 3) Då de går upp på morgonen. Denna övning hjälper människorna att förbättra sin koordination.

VI. SOVDAGS:

Sov alltid på människan. Om ni är två (eller fler) katter så välj att sova på den människa som avger mest värme. Han/hon kommer att vrida och vända på sig, men ert antal och er enträgenhet kommer att hålla dem fastnaglade i en och samma position hela natten.

Inskickat av: Okänd Upphovsman: Okänd Översättare: Adam Evertsson

Liknande poster

En bild på ett skrattande barn
Rolig text, postad för länge sedan
Roligt videoklipp, 23 oktober 2014
Rolig bild, 14 januari 2013
Rolig bild, 8 augusti 2012
Rolig bild, 18 mars 2008
En bild på ett skrattande barn
Rolig text, postad för länge sedan