...så som det står skrivet i den Heliga Skrift.
Det rapporteras att följande version av Skapelseberättelsen hittades bland Döda Havsrullarna.

Och Adam sade, Herre, när jag var i trädgården, fanns du hos mig varje dag. Nu ser jag inte till dig längre. Jag är allena och jag har svårt att minnas hur mycket du älskar mig.

Och Herren sade. Inga problem! Jag skall skapa en kamrat till dig, som alltid kommer att finnas vid din sida, och som skall vara en spegelbild av min kärlek till dig, så att du alltid skall minnas hur mycket jag älskar dig, även när du inte kan se mig.

Oavsett hur självisk och barnslig eller Oälskvärd du må vara, kommer denna nya kamrat att acceptera dig som du är och älska dig för den du är, trots alla dina fel och brister.

Och Herren skapade ett nytt djur som en kamrat till Adam. Och den var god. Och Herren såg att den var god och snäll. Och Herren var nöjd, och han vilade sig.

Och det nya djuret tyckte om att vara med Adam, och han viftade på svansen. Och Adam sade, Men Herre, jag har redan namngivit alla djuren i Ditt rike, alla bra namn är upptagna, och jag kan inte komma på ett namn för detta nya djuret.

Och Herren sade, Inga problem! Eftersom jag har skapat detta djuret som en spegelbild av min kärlek till dig, skall hans namn vara en spegelbild av mitt namn, han skall heta DOG. (detta är hämtat ur den engelska bibeln)

Och Dog levde med Adam och var en kamrat till honom och älskade honom. Och Adam var glad. Och Herren såg att Adam var glad. Och Herren var nöjd. Och Dog var glad, och viftade på svansen.

Efter en stund, hände det så att Adams skyddsängel kom till Herren och sade, Herre, Adam har blivit uppfylld av stolthet. Han går omkring och är stolt som en tupp, spänner sina muskler och tycker att han är värd allas uppskattning. Dog har lärt honom att han är älskad, men ingen har lärt honom Ödmjukhet.

Och Herren sade. Inga problem! Jag skall skapa en kamrat till honom som alltid skall vara med honom, och som kommer att se honom som den han egentligen är. Denna kamraten kommer att påminna honom om hans fel och brister, så att han skall veta att han inte alltid är värd allas uppskattning.

Och Herren skapade Katt som en kamrat till Adam. Och Katt lydde inte Adam.

Och när Adam stirrade in i Katts ögon, blev han påmind om att han inte var någon oövervinnelig varelse. Och Adam lärde sig Ödmjukhet.

Och Herren såg detta, och Herren var nöjd. Och Adam var avsevärt förbättrad.

Och Katt brydde sig inte det minsta om nåt...

Upphovsman: Okänd Översättare: Daniel Backman Inskickat av: Borttaget, läs mer här

Liknande poster

Rolig bild, 18 juli 2012
Rolig bild, 22 november 2012
Rolig bild, 2 februari 2013
Rolig bild, 9 april 2018