SHOPPING verb

Kvinnlig: Uppe med tuppen på morgonen, duschar sig, rakar benen och sminkar sig. Äter en stadig frukost för att klara av dagens äventyr. Väl inne i centrum börjar enligt ett utvalt system rundturen så att man har klart för sig vilka butiker man ska handla i. Minnesblocket finns alltid till hands för att skriva ner i vilka butiker man varit inne i och lagt undan ett plagg som man senare ska gå tillbaks till för att prova ytterligare en gång. Väl inne i en butik går man först husesyn och skummar affären på vilka kläder som över huvudtaget kan gå för sig. När detta är gjort plockar man på sig samtliga plagg som man är lite intresserad av, även att man vet att det endast finns 437,50:- att tillgå på kontot. Det är här mannen kommer in i bilden. Enda anledning till att han får gå med är att han ska stå (helst se väldigt uttråkad och trött ut) utanför provhytten och hålla samtliga 476 plagg. Hemligheten bakom varför mannen över huvud taget följer med är att han i augusti vet att han kan dra av denna dag i deklaration som Förlorad arbetstid alternativt Sjukpenning då detta i längden leder till uttråkning och grav depression. Kvinnan i sin tur har redan hunnit klara av 4 plagg på mindre än 37 minuter (nuvarande rekordet reds. anm). Varje plagg ska synas i sömmarna så att det inte finns något att anmärka på, och finns det något att anmärka på är detta ändå inte så dåligt då du kan pressa ner priset minst 50 kr! Är det nu så att det inte finns något att anmärka på ska plagget först kläs på för att sedan synas och kommenteras av kvinnan själv. Följande scenario inträffar Tröjan kläs på, Kv. (Kvinnan) Sträcker på ryggen för att framhäva brösten, för att snabbt inse misstaget då tröjan är lite kort och den ofantligt stora buken putar ut. Eftersom Kv. gjort detta tusentals gånger tycker man de borde lära sig men ICKE! Gör 180graders piruetten som tränades in kvällen innan för att spara tid. Synar plagget noga baktill och ser till sin förskräckelse att rumpan ser ut som michelingubbens vänsterlår. Frågar slutligen mannen om tröjan är snygg, vilket Kv. egentligen skiter fullständigt i eftersom hon verkligen inte bryr sig om hans åsikt. Skulle det dock vara så att han säger Den passar nog inte riktigt din stil är detta det första plagg som hon kan checka av och betala för. Scenario två Den sitter som en smäck lika bra att lägga den i testat-korgen, alternativt ge den direkt till expediten som kan hänga tillbaks den snyggt och prydligt.

2 timmar senare: Kv. inser att tiden börjar rinna iväg, klockan har nu närmat sig tolv och butikerna stänger ju redan klockan 19 idag. Inget plagg köps i första butiken, marsch pannkaka till butik två där samma procedur upprepar sig. Detta mönster kommer upprepa sig i varje butik med skillnaden att Kv. förbättrar sin varvtid med 50% per butik.
I detta skede har mannen börjat wappa på mobilen för att kolla senaste sportresultaten och om hans fasters kusin fyller år för att skicka iväg ett grattis-sms.

1 timma innan stängningsdags:
Ett par trosor och en enkelfärgad t-shirt från H&M finns i bärkassarna. Totalbelopp 94:50:-
Nu tas minnesblocket upp för att se vilka kläder som provats och som finns i vilka butiker. Efter första A4-bladet inser Kv att tiden antagligen är lite knapp för att testa 7 olika byxor, 4 kjolar, 19 tröjor och 6 BH:ar och sållar därför friskt och stryker snabbt och bestämt 5/7 byxor, samtliga kjolar, 17 tröjor, drar ett snabbt resonemang att BH:ar har hon ju faktiskt rätt gott om så de kan också strykas. Kvar finns alltså 2 par byxor och 2 tröjor. Det mannen hela tiden vetat hela tiden var att han nog gjort bäst i att stanna i första butiken med sovsäck och ta igen de sovtimmar han förlorade föregående natt då han spelade Playstation med grabbarna till klockan 06. Väl inne i första butiken igen frågar Kv expediten om de undanlagda plaggen och kan relativt snabbt bestämma sig för vad hon ska köpa då hon har kvar ungefär 380,50:-. Hon bestämmer sig för t-shirten som kostar 150 kr och har smått otroliga 230,50:- att spendera tillsammans med tjejgänget då de ska dippa grönsaker (som är nyttigt och inte syns på figuren), äta tonvis med choklad (mindre nyttigt, men ibland får man lyxa till det) samt äta glass som alltid är bra att äta då de ska trösta varandra i alla sina problem som kräver fyra kvantfysiker att lösa (viktökningen från 61 till 61,9 kg är ju trots allt ingen liten grej).
Väl hemma känner sig man stolt om än lite krokig i ryggen efter allt stående och väntade som han inte alls är van vid. Han är helt säker på att få sig ett nummer eftersom han vart så snäll och hela tiden givit Kv. snälla söta kommentarer om att hon inte alls ser fet ut i den alldeles för korta tröjan. Men där gick han bet. Kv är inte alls på humör för detta då hon faktiskt har shoppat en hel dag! Istället gör sig hennes PMS påmind och ett raseriutbrott modell jättestort är på väg att eruptera inom henne pga. att hon bara hittade 1 tröja som passade samt att man såg ut att ha tråkigt där han stod med hennes klädberg. Så mycket begärt var det ju trots allt inte att följa med en trevlig dag på stan.

Manlig: På väg hem från jobbet inser mannen att det är hål i nästan samtliga tröjor och de som fortfarande är hela är mormors stickade koftor. Ser en butik som inbjudande ut. Går in och tittar på kläderna men blir stel av skräck då han inser att han inte vet vilka som är för tjejer och vilka som är för killar. Frågar den kvinnliga expediten vart killhörnan finns. Expediten ledsagar honom till rätt plats för några osmakliga t-shirtar med trycket Good guys goes to heaven, Bad guys goes to Malmskillnadsgatan. Mannen garvar och säger att den ser ju förträfflig ut. Tittar på storleken XL men antar att hans 29 öl i förrgår antagligen har gjort skillnad, tar en L och går in i provhytten. Testar för att se om tröjan över huvudtaget går på, det gör den. Tar av sig tröjan och går till kassan. Tröjan kostar 600:-, mannen muttrar något om att tjejkläder är så jävla mycket billigare. Betalar eftersom han inte orkar stanna kvar i denna hemska jävla atmosfär av Julmusik och fjortonåringar som fnittrar och skriker Men herreeeeguuuuuuuuuuuuuuud, jag ser ju ut som 14!

Nöjd och glad kommer han hem mycket stolt över sitt köp, visar stolt upp sitt nyinköpta fynd för frugan som tycker synd om honom, men tycker han är lite charmig i sin löjlighet och ger honom ett snabbt nummer på köksbordet!

Upphovsman: Johan "Dooken" Andersson Översättare: Okänd Inskickat av: Borttaget, läs mer här

Liknande poster

Dockor som liknar The Beatles
Rolig text, 13 januari 2015
En person med vitt smink i ansiktet med en röd clownnäsa
Rolig text, postad för länge sedan
En översvämmad väg
Rolig text, postad för länge sedan
Tomtens flygande släde framför månen.
Rolig text, postad för länge sedan
Rolig text, 23 december 2010
Reklampelare utanför Scandinavium i Göteborg som gör reklam för Melodifestivalen 2014
Rolig text, 1 februari 2014