Yngre kvinnor som dricker alkohol två eller tre gånger i veckan löper mindre risk att utveckla högt blodtryck än kvinnor som inte dricker alkohol. -Reuters

Forskning tyder på att alkohol påverkar kvinnors blodtryck och forskares intresse.


Cambridge, Massachusetts — En ny studie om kvinnlig alkoholförtäring och blodtryck påvisar att kvinnor som dricker två till tre alkoholhaltiga drinkar per vecka är mycket roligare att bedriva forskning på än kvinnor som inte dricker.

Rapporten fann också att kvinnor som tar ett par drinkar varje vecka löper lägre risk att utveckla högt blodtryck. Spela roll.
Rapporten, som publicerats i Archives of Internal Medicine, studerade alkoholvanor och blodtryck bland 70 000 sjuksköterskor mellan åldrarna 25 och 42.

Doktor Erik Shinauer, som ledde studien för Harvard's School of Public Health, satte fynden i perspektiv. Alkohol, 70 000 sjuksköterskor och vi, sade han, det är väl för häftigt?

Shinauer och hans kollegor, doktor Andrew Sporata och doktor Chandra Palava, medger att deras ursprungliga uppgift var att studera saltförtäring. Men när trion reflekterade över detta bestämde de att deras intresse för forskningen kunde höjas dramatiskt om de justerade parametrarna.

Som Palava förklarade: Det gällde helt enkelt följande; ville vi säga 'Här, unga dam, ta lite salt så ska vi se vad som händer' eller 'Här, unga dam, drick lite sprit så ska vi se vad som händer'?

Vi är forskare, men vi är inte döda, tillade han.

Faktum är att Shinauer hade en teori om att det skulle finnas mycket mer intresse för att forska om kvinnohälsa om det inbegrep alkohol. Reaktionerna verkar bekräfta detta eftersom flera ledande universitet redan säger att de ska försöka verifiera gruppens fynd.

Epidemiologen Bruce Cawthorn vid Stanford University sade att hans avdelning verkligen är intresserade av att testa Shinauers slutsats att kvinnor som dricker mer än tio drinkar i veckan ökar sin risk att drabbas av högt blodtryck med trettio procent. Men ännu viktigare, tillade han, var att hans personal var helt begeistrade av det åtföljande fyndet att samma kvinnor var, statistiskt talat, skithärliga.

Shinauer insisterade dock på att deras viktigaste slutsats var att forskare skulle kunna variera den här sortens studie i flera år. Vi skulle kunna kolla hur alkohol påverkar blodtrycket hos kvinnliga flygvärdinnor eller hur alkohol påverkar blodtrycket hos kvinnliga strippor. Vi är -så- på.

Samtidigt sade Palava att han arbetar med detta studieområdes heliga Graal — en rapport om hur alkoholvanorna hos unga kvinnor påverkar alkoholvanorna hos unga kvinnor. Vi behöver bara hitta något statistiskt svepskäl för att göra det, sade han.

Vid förslaget om att forskarna också borde kontrollera alkoholens effekter på unga män tog dock Palava eld. Herrejävlar, tror du vi är bögar eller?! sade han.

Upphovsman: SatireWire Översättare: Mats Lindgren Inskickat av: Borttaget, läs mer här

Liknande poster

Rolig bild, 23 mars 2012
Rolig bild, 28 oktober 2012
Närbild på en ko på en grön äng
Rolig text, 29 januari 2010
Rolig text, 18 oktober 2007
Olympiska flaggan med sina fem ringar
Rolig text, postad för länge sedan
En man med yvig mustasch och en cigarr
Rolig text, 25 oktober 2010