Träsmak var den revy som gjorde Galenskaparna & After Shave stora i Sverige och som i mångt om mycket la grunden till den stora succé som skulle komma några år senare - Macken.

Revyn spelades 69 gånger i Göteborg, på Stenhammarsalen, och kördes även som krogshow i Stockholm där den även spelades in av och visades senare på SVT året därpå. Sångerna och sketcherna gavs ut på skiva och spelades flitigt på radion också.

Det första klippet här är finalen på det hela - Den härliga smaken av trä. Text av Claes Eriksson, där texten på något sätt känns högaktuell än idag:

Vi fortsätter med en annan goding som kördes rätt hårt på radion. Knut Agnred - Borås Borås!

I revyn Träsmak fanns inte Jan Rippe med, Rippe blev sedermera rikskändis i sin roll som Roger. Han hade vid det här tillfället bestämt sig för att återuppta studierna vid Chalmers. Det gick inget bra och han var tillbaks i gänget till nästa revy - Cyklar. Han hoppade dock in under sex stycken föreställningar som spelades i Trollhättan - men han stod då inte på scen utan fick köra följespot. Men vad sägs nu om lite reklam innan vi fortsätter...

I revyn finns flera sketcher kring radio, och även om båda bjuder på härliga stunder så står ändå Radio RRKD med en glänsande Claes Eriksson.

Det som dock de flesta nog kan komma ihåg från revyn är dock sketchen från bilverkstan, där publiken fick möta Roy för första gången. Roy, som några år senare skule bli en del av duon Roy & Roger i den oerhört populära tv-serien Macken.

Det sista klippet från revyn Träsmak är en sketch som också blev en slagdänga till följd av succén med revyn - Säng, säng, säng.

Upphovsman: Adam Evertsson Inskickat av: Borttaget, läs mer här

Liknande poster

Melodifestivalens logotyp
Rolig text, 2 februari 2013
Loggan för Expedition Jurtidsparken
Rolig text, postad för länge sedan
Darth Mauls ljussabel från Star Wars
Rolig text, postad för länge sedan
En pressbild från filmen Amélie från Montmartre
Rolig text, 11 augusti 2010
Illustration till texterna om Shout - Parodin på Scream av Mario Castro Sepulveda & Björn Boström
Rolig text, postad för länge sedan