Efter att ha sett Disneyfilmen TRON har jag äntligen förstått varför mitt Windows 95 krånglar på det sättet som det gör.

I TRON får man förklarat för sig att program egentligen är levande varelser inne i systemet, och att de där har ett liv, inte riktigt som vårt liv med jobb, skola och natur, men ändå ett liv. Sköter sig inte programmen så hamnar de i spelzonen där de oftast dör i något utav de många spelen. Alltihop kontrolleras av ett MPC — Master Control Program, som tar över världen mer och mer, och efter att ha infiltrerat Kreml i Moskva har blivit 1200 gånger mer effektiv än människan. I filmens slutscen stängs det ondskefulla MPC ner av en användare insänd i systemet. En användare som du eller jag.

Jag har nu insett att Bill Gates och snubbarna på Microsoft har sett den här filmen, och skapade ett nytt MPC, slog in det i en färgglad låda och kallade det Windows. Windows 3.0 var det första steget mot herraväldet och med Windows 95 har MPC 95... oj, Windows 95 skulle det vara, tagit över det mesta av världen.

Med ett Windows som tänker självt och som är likt människan och även mer effektivt så har mitt Windows insett hur lätt det är att hata en användare och eftersom Windows har makten så kan det även ställa till med många problem för användaren.

För att ta några exempel kan det nämnas att Windows skapar ett allmänt skyddsfel då det bara är några ynka kilobyte kvar på den 5 MB stora demofilen jag hämtat hem från nätet, eller det faktum att ett allmänt skyddsfel inträffar då jag precis skulle spara mitt femton sidor långa arbete om gelotologi. Fler exempel kan nämnas, men jag antar att ni har fattat galoppen.

Jag har försökt med allt. Jag har surfat till olika hemsidor på nätet som erbjuder cookies som läggs i Windowskatalogen. Det borde ju Windows tycka om, tänkte jag. Det gjorde inte Windows och skapade ett allmänt skyddsfel.

Jag har surfat till sidor som innehåller bilder på snygga datorer med schyssta diskettenheter. Det borde Windows tycka om, tänkte jag. Det gjorde inte Windows och skapade ett krock med den viktiga filen Kernel32.dll.

Jag har lagt in en skärmsläckare med Pamela Andersson. Det borde Windows tycka om, tänkte jag. Det gjorde Windows. I ungefär 11 nanosekunder, varpå den sedan skapade ett allmänt skyddsfel som hade krockat med en fil som inte fanns.

Jag har till och med köpt fler program som Microsoft har tillverkat. DET tyckte Windows om, och skapade inte ett allmänt skyddsfel förrän jag försökte köra ett program som Microsoft inte hade gjort, då Windows genast skapade ett allmänt skyddsfel och bootade om datorn samt tog bort några filer bara för att djävlas.

Jag försöker hela tiden komma på bra saker att muta mitt Windows 95, mitt Master Control Program, med så att allt fungerar som det borde, men MPC blir hela tiden smartare och inser att det bara är bytes jag ger den. Inte förrän jag har kommit på ett sätt att snabbt ge Windows 95 världsherravälde kommer jag fortsatt att få uppleva många allmänna skyddsfel och fel i Kernel32.exe.

Upphovsman: Adam Evertsson Inskickat av: Borttaget, läs mer här

Liknande poster

En man och en liten flicka utklädda till vampyrer
Rolig text, postad för länge sedan
En stormtrooper från Star Wars i LEGO
Rolig text, postad för länge sedan
En illlustration av ett träd med massa ikoner för sociala medier på grenarna
Rolig text, 24 april 2017
Rolig text, postad för länge sedan