Precis som de kläder du väljer att ha på dig, den mat du vill äta, och de människor du beblandar dig med säger någonting om dig, gör även det kamerasystem du köper. Följande observationer är baserade på nära associering med de olika grupperna av kameraägare och att ha tillhört varje grupp vid något tillfälle. De som tillhör grupperna inget som helst sinne för humor eller tar illa upp om någon tappar hatten rekommenderas starkt att sluta läsa här.

Canon-ägare
Du uppskattar fördelarna med att äga ett kamerasystem som är ledande inom nydanande digitalfototeknologi och som erbjuder ett brett spektrum av kroppar, linser och tillbehör för varje fotograf, från lågt stående konsument till professionell på toppnivå. Du kommer att byta till Nikon.

Nikon-ägare
Du uppskattar fördelarna med att äga ett kamerasystem som är ledande inom nyskapande digitalfototeknologi och som erbjuder ett brett spektrum av kroppar, linser och tillbehör för varje fotograf, från lågt stående konsument till professionell på toppnivå. Du kommer att byta till Canon.

Sony-ägare
Du tror att Sonys innovationer i konsumentelektronik och videoteknologi, dess ledarskap inom produkton av digitala fotochips, dess inbyggda bildstabilisator, och dess begagnande av Zeiss-optik resulterar i en unik designsynergi och produkter av exceptionellt värde eftersom det står så i produktlitteraturen. Du tror också på astrologi, UFOn och påskharen.

Pentax-ägare
Du är en sån där som skulle köpa en DSLR-kropp för 12000 så din samling av gängade, K-fästa och M-fästa linser sedan några decennier tillbaka (sammanlagt värde ungefär 500 spänn på en loppmarknad eller garageförsäljning) inte går till spillo; antingen det eller så har du aldrig hört talas om en Spotmatic, Pentax LX eller Takumar, du tycker bara du ser häftig ut med en självlysande röd kamera som tar riktiga bilder. Du tror att folk skrattar med dig, inte åt dig.

Olympus-ägare
Du är en sån där som köper öl från Nordkorea, kalsonger från Peru och bilar från Frankrike, inte för att du faktiskt gillar dem utan för att ingen annan gör det. När folk ifrågasätter ditt val av kamera svarar du att Olympus-bilder har en viss själ och att det är fotografierna som spelar roll, inte kameran. Du har inga vänner.

Leica-ägare
Du vet att ingen annan kamera, förutom en Hasselblad, får lika mycket omedelbar respekt bland kognoscenterna som en Leica. Fast detta lättar pressen att visa upp någon faktisk fotografisk förmåga ökar det vikten att vara bekant med de subtila skillnaderna i bildsignatur mellan en Elmar, Elmarit, Summitar, Summicron och Summilux. Du är antingen snuskigt rik, bor i din mammas källare, eller ett linsköp från skilsmässa.

Ägare av Panasonic, Fuji, Samsung, Minolta, Yashica et cetera bör vara lättade snarare än förorättade över att de inte inkluderats. Kommentarer är välkomna så länge de håller god ton. Extrapoäng delas ut för självförebråelse.

Upphovsman: Gordon Lewis Översättare: Mats Lindgren Inskickat av: Borttaget, läs mer här

Liknande poster

En bild på ett skrattande barn
Rolig text, 11 oktober 2010
Två personer som sitter och tittar på anteckningar på ett möte
Rolig text, 15 november 2010
Rolig text, postad för länge sedan
Ett band som står på en scen och spelar musik
Rolig text, 10 december 2013
En man med en citron i munnen
Rolig text, postad för länge sedan
Ölglas med kall öl
Rolig text, postad för länge sedan