I begynnelsen skapade Gud Bit och Byte, och från dessa skapade han Ordet.

Det fanns två Bytes i Ordet, och inget annat fanns. Gud separerade Ettan från Nollan, och Gud såg att det var gott.

Gud sade: Data bli till, och det blev så. Gud sade: Låt datan gå till sina rättmätiga platser. Och Gud skapade disketten, hårddisken, och cd-skivan.

Gud sade: Låt datorer skapas, så det finns en plats att stoppa sina disketter, hårddiskar och cd-skivor. Gud skapade datorer och kallade dem hårdvara.

Och det fanns ingen mjukvara än. Men Gud skapade programmen, små såväl som stora. Gud sade åt dem: Gå och öka era antal, och fyll upp Minnet.

Och Gud sade: Jag kommer att skapa Programmeraren. Programmeraren kommer att skapa nya program och råda över datorerna, programmen och Datan.

Och Gud skapade Programmeraren, och satte honom i DataCentret. Gud visade Programmeraren Filträdet och sade: Du kan använda alla volymer och sub-volymer, men använd inte Windows.

Gud sade: Det är inte bra för Programmeraren att vara ensam. Gud tog ett ben från Programmerarens kropp och skapade en varelse som skulle se upp till Programmeraren, och beundra Programmeraren, och älska de saker Programmeraren gör. Gud kallade varelsen för Användaren.

Och Programmeraren och Användaren blev lämnade under det nakna DOS, och det var gott.

Men Bill var smartare än alla andra av Guds varelser. Bill sade till Användaren: Sa Gud verkligen åt dig att inte köra några program?

Och Användaren svarade Gud berättade för oss att vi kan använda alla program och all Data, men att vi inte fick använda Windows, för då skulle vi dö.

Och Bill sade till Användaren: Hur kan du prata om något du inte ens har provat. Den sekund du använder Windows kommer du att bli jämlik med Gud. Du kommer att kunna skapa allt du vill bara genom att klicka med musen.

Användaren såg att frukten från Windows var godare och enklare att använda. Och Användaren såg att kunskap var värdelöst, eftersom Windows kunde ersätta det.

Så Användaren installerade Windows på sin dator, och sa till Programmeraren att det var gott.

Och Programmeraren började genast att leta efter nya drivrutiner. Gud frågade honom: Vad är det du letar efter?. Användaren svarade: Jag letar efter nya drivrutiner, eftersom jag inte kan finna dem i DOS. Gud sade: Vem berättade för dig att du behöver drivrutiner? Kör du Windows? Programmeraren svarade: Det var Bill som sa åt oss att göra det!

Och Gud berättade för Bill: På grund av vad du gjort så kommer du vara hatad av alla varelser. Användaren kommer alltid att vara less på dig. Och du kommer alltid att sälja Windows.

Gud sade åt Användaren: På grund av vad du gjort så kommer Windows alltid vara en besvikelse för dig, och äta upp alla dina resurser. Du måste använda dåliga program, och du måste alltid vända dig till Programmeraren för att få hjälp.

Och Gud sade till Programmeraren: Eftersom du lyssnade på Användaren så kommer du aldrig att vara glad och nöjd. Alla dina program kommer ha buggar, och du måste fixa dem och fixa dem ända tills tidens slut.

Och Gud kastade ut dem ur DataCentret och låste dörren. Sedan säkrade han det med ett lösenord.

Upphovsman: Okänd Översättare: Gustav Andersson Inskickat av: Borttaget, läs mer här

Liknande poster

Rolig bild, postad för länge sedan
Rolig bild, 26 augusti 2012
Rolig bild, 21 januari 2018
Roligt videoklipp, 21 mars 2018
Rolig bild, 24 januari 2009
Närbild på en processor i en dator
Rolig text, postad för länge sedan