Egyptens Pyramider

Med målet i sikte att sälja mer soppa, konstruerade Lemuel T. Egypten, en livsmedelshandlare i Kokomo, Indiana i USA, två enorma pyramider, var och en bestående av 77,890 burkar Campbells soppa, ingen utav våningarna hade mer än två burkar av samma sort. Andra handlare och kunder från hela västra Indiana vallfärdade till Kokomo för att beundra pyramiderna och köpa soppa, tills en dag, en kvinna kom och krävde att få köpa en burk Kycklingconsommé. Katastrofen krävde 27 människoliv, bland dem Egypten själv, tre grönsakssorterare, fyra anställda från delikatessdisken samt en journalist från lokaltidningen.

Babylons hängande trädgårdar

Eric Lanyard, en bitter eremit boendes i Babylon, Long Island, USA, avskydde sina grannar så till den grad att han bestämde sig för att gömma sitt hus med hjälp av växter. Han sådde en snabbväxande afrikansk järnek på husets tak. När Lanyard vaknade nästa dag, upptäckte han att han var helt avskuren från yttervärlden av rankorna, en fånge i sitt eget hem. Så småningom svalt Lanyard ihjäl, och innan man hade huggit ner alla rankorna hann de dessutom strypa 2304 hjälpsamma Babylon-bor.

Zeusstatyn

Lancelot O. Zeus, grundare och styrelseordförande i företaget Zeus Bath Soap Company, hade en närmast fanatisk tilltro till renlighet. Varje dag duschade han 12 gånger, och tog dessutom tre bad. Han påbörjade en kampanj som gick ut på att stryka ordet smuts ur alla ordböcker. Herr Zeus reste en staty föreställande sig själv, helt byggd i tvål, på sin strandtomtförsedda trädgård strax utanför San Fransisco. Han hade precis hunnit sätta den sista (utav 184.000 stycken) tvålen på plats när en fruktansvärd regnstorm drog in över trakten. Resultatet blev att löddret från tvålarna satte igen och förstörde motorerna på 19 fraktfartyg, 300 fiskebåtar kapsejsade, och hamnar så långt bort som Yokohama och Rotterdam lamslogs.

Dianas tempel

Arvtagarinnan till Spumoniimperiet, Diana Dregs, hade ett stort mål i livet: att bygga sig ett tempel på familjens ägor i Boston. På en rundresa i Europa upptäckte hon en ansamling marmorfragment, experter påstod att fragmenten kom från ett tidigare Grekiskt tempel. Det tog fröken Dregs 23 år att samla ihop de 89,374 marmordelarna och frakta hem dem till Boston. Hon tillbringade sedan 17 år med att montera ihop detta enorma pussel. När sista biten var på plats, upptäckte hon till sin fasa att hon, istället för att ha byggt ett tempel, hade rekonstruerat det största grekiska utedasset i marmor som vetenskapsmännen känner till.

Mausollos grav

En herre vid namn Ardsley Swill, som var ovanligt förtjust i hundar, tillbringade trettioett år av sitt liv byggandes en grav till sin älsklingsschäfer, Mausollos. Denna fantastiska, luftkonditionerade byggnad bestod av 107 separata valv, vart och ett med sitt eget bevattningssystem. Golven var belagda med ben, och porträtt i olja föreställandes hunden Mausollos hängde på varje vägg. Kvällen före dagen då Swill skulle dedikera mausoleet till sin hund, rymde Mausollos hemifrån med en Dalmatinertik och har inte setts till sedan dess.

Kolossen på Rhodos mark

Renfrew Make-a-Million Rhodos, en pensionerad oljeshejk från Fort Worth, Texas, hatade blotta åsynen av Texas platta vidder, och bestämde sig för att bygga sig ett berg, berget skulle kallas Kolossen på Rhodos mark.

Platsen för bygget fick bli ett område huvudsakligen täckt av småsten. Alla Rhodos vänner skrek Bygg inte ett berg utav småsten!, men Rhodos struntade i detta, skred till verket och byggde världens högsta berg (9123 m). Småstenarna, som vid en senare undersökning visade sig vara rullstenar, tyckte däremot inte att detta var deras kall i livet, och började rulla iväg, tills hela berget hade jämnats med marken. 72,890 åskådare, som hade samlats för att beskåda detta underverk, begravdes under stenmassorna, vilket återigen bevisar att man inte skall bygga berg utav småsten.

Fyrtornet i Alexandria

Det tog Otis Baldwin från Alexandria, Virginia, USA, 54 år att bygga en fyr i skala 1:1, hans enda byggmaterial var tändstickor och lim. En kväll, efter att han hade flyttat in i sitt nya hem, satte han sig för att avnjuta utsikten och tände en cigarett. Utan att tänka sig för släppte han lite aska på golvet. Denna blunder inte bara ödelade hans livsverk, utan det ville sig så illa att ljusskenet från branden drog till sig drygt 27 miljoner mal från de sju närmaste grannstaterna, medförandes att två dussin stora yllefabrikanter i området blev totalt utraderade från jordens yta.

Inskickat av: Okänd Upphovsman: Okänd Översättare: Daniel Backman