Yogamatta till salu. Använd en gång vid lunchkurs under december 2012. Nedan följer tidslinjen för bruk: 

11:45

Anmäler mig till kurs i värmeyoga. Oändlig visdom säger mig att förbinda mig vid paketpriset för fem pass och inhandla en yogamatta. Jag betalar 584 kronor. Väl spenderade pengar, bekräftar jag självbelåtet.

11:55

Öppnar dörren till yogarummet. En pust het, torr luft rusar genom och förbi mig. Den luktar andedräkt, svett och värme. Tar plats på golvet bak i rummet bredvid en snygg blondin. Vi ska bli tillsammans.

11:57

Jag känner behovet av att vara så nära naken som möjligt. Detta är ett problem på grund av den snygga blondinen till vänster om mig och vår förestående rendezvous. Hon blir nog inte glad när hon får reda på att jag måste gå ner femton kilo innan jag friar till henne. 

11:58

Tröjan och svettbanden är av. Jag slänger ut försiktigheten genom fönstret och bestämmer mig för att förlita mig på snabbtänkthet och betingning för att övervinna eventuella viktproblem min fästmö kan ha problem med. Detta kommer att kräva en hel del snabbtänkthet och betingning. 

11:59

Börjar småprata med min blivande brud. Hon låtsas ignorera mig, men jag vet hur hon är. Jag tillåter henne att koncentrera sig, stirra rakt framåt och fortsätta låtsas som om jag inte finns. När vi avslutar vår kvalitetsstund tillsammans blir jag plötsligt medveten om svettmustaschen som har uppstått under min näsa. Det måste bero på allt viskande oss emellan. 

12:00

Instruktören inträder i rummet och bestiger sitt särskilda podium framme i rummet. Hon är en kort, upphetsad kinesiska. Hon presenterar mig för klassen och alla vänder sig om för att hälsa på mig precis när jag bestämmer mig för att försöka att aggressivt rätta till min dolme och pungkulor som ligger nermosade i min underrustning. Min brud är fullkomligt likgiltig. 

12:02

Eftersom jag har erfarenhet av värmeyoga (fyra pass för bara fem år sedan) begrundar jag på fullt allvar att min instruktör kanske ropar upp mig och ber mig att leda klassen. Min hustru ska titta på med glimten i ögat. Vi ska älska efter passet. 

12:10

Det är nu upp till 35 grader i rummet. Vi har utfört djupandningsövningar i åtta minuter nu. Det skulle inte ha varit ett problem om vi faktiskt hade andats, du vet, syre. Istället andas vi varandras kroppslukter, utstött koldioxid och övrigt onämnbart. (Oroa er inte, jag nämner det senare.) 

12:26

Det är nu 37 grader och jag lägger märke till luftfuktigheten, som svävar runt 90%. Jag känner den bekanta sökande blicken från min brud och bestämmer mig för att titta tillbaka på henne. Hon verkar må illa. Då inser jag att jag glömde borsta tänderna innan passet började. Vilken härlig aktivitet för att lära känna varandra. 

12:33

Det är nu 43 grader och 95% luftfuktighet. Jag balanserar nu på ett ben med ett ben med det andra benet i kors över det andra. Mina armar är hopslingrade och jag sitter på huk. Förra gången jag befann mig i den här ställningen var för 44 år sedan i mors sköte, men jag ska göra det här långsiktigt. Min hustru ser lätt väderbiten ut, svetten droppar från henne och hennes eyeliner rinner i floder nerför hennes ansikte. Nåväl, vi lovade varandra i nöd och lust så vi framhärdar. 

12:40

Den överviktige spanske mannen två mattor bort har svett som rinner längs benen. Jag tror i alla fall att det är svett. Han håller varenda ställning och han har inte druckit något vatten alls sedan han kom in hit. Han får mig att framstå i dålig dager och jag hatar honom. 

12:44

Jag begrundar att om någon här inne skulle prutta så skulle vi alla säkerligen duka under.

12:52

Det är nu 60 grader och 100% luftfuktighet. Jag är täckt från topp till tå med svett. Det finns inte en kvadratmillimeter på min kropp som inte är hal och svettig. Jag är så slemmig att jag känner mig som ett sjölejon eller kanske en sjöål. Inte ens en björnsax skulle kunna hålla greppet om mig. Svetten svider i mina ögon och jag kan inte se längre. 

12:55

Rummet stinker sparris, nejlikor, tonfisk och tacos. Det finns ingen mat i rummet. Jag inser att detta är sammanblandningen av 30 människors kroppslukt när de har befunnit sig i ett sextiogradigt rum i femtiofem minuter. Allvarligt, kan vi lägga av med sparrisen? 

13:01

60 grader och 130% luftfuktighet. Hör här, din slyna, jag behöver utrymme här så bli inte förbannad på mig för att jag råkade spruta svett över dig när jag gjorde den där kullerbyttan. Allvarligt, är det dit det här förhållandet är på väg? Kliv av dina höga hästar. Vi behöver äktenskapsrådgivning och hon behöver medicin. Pronto!

13:09

65 grader och molnigt. Och hett. Jag kan inte längre förflytta mina kroppsdelar på egen hand. Jag har gett upp försöken på alla kommandon kinestjejen gapar åt oss. Jag kommer att ligga utslagen tills första hjälpen kommer hit. Jag ska köpa den här byggnaden och låta riva den. 

Jag förlorar medvetandet. 

13:15

Jag har ont i huvudet och min hustru är en självisk slyna. Jag kan knappt andas. Det enda jag kan tänka på är att jag har ungefär en kopp het sand i munnen. Jag minns inte vad en iskub är eller hur snö ser ut. Jag begrundar att min enda flyktväg kan vara att gå som en krabba över femton kroppar och sedan ut ur rummet. Jag är förlamad och kan kanske aldrig gå igen, så hela krabbgrejen är nog chanslös. 

13:17

Jag kan inte röra mig alls eller nå mitt vatten. Är det frivilligt eller ofrivilligt att andas? Är det frivilligt så är jag körd. Jag slutade delta i kursen för tjugo minuter sen. Du, damen! Jag betalade för den här jädrans kursen, okej?! Du jobbar åt mig! Sluta skrika åt alla och berätta bara en saga eller nåt. Det är typ fruktstund, okej? 

13:20

Det är nu 73 grader och det droppar kondens från taket. Handduken jag ligger på ger inte längre några torkande egenskaper. Den placerar faktiskt mer svett på mig när jag rör vid den. Min handduk stinker. Jag kan inte identifiera lukten men den kan fan inte komma från mig. Har nån sprejat stinkspray på min handduk eller nåt? 

13:30

Tortyrsessionen är över. Jag önskar död och förbannelse över instruktören. Hon tillåter oss vänligt nog att stanna och kyla av oss i rummet. Det är 79 grader. Vem kyler av sig i 79 grader? En komodovaran? Min hustru har lämnat rummet. Troligtvis för att kräkas. 

13:34

Min chans att fly är kommen. Jag rullar upp på mage och tvingar mig upp på knä. Det är varmare när jag kommer upp från marken - troligtvis tio grader. Så vi kan väl säga 90 grader. Jag frammanar min sista energi och kliver långsamt upp. Ena foten framför den andra. Ena foten framför den andra. Mot dörren. Mot dörren. 

13:37

Temperaturen i korridoren är 22 grader. Båda bröstvårtorna hårdnar till diamant och jag känner hur dolmen drar sig tillbaka in i buken från temperaturskillnaden på sjuttio grader. Men jag kan andas igen, så jag är nöjd. Jag ser min före detta framtida hustru i korridoren. Vi hade något så fint på gång, men jag vet att ingen terapi i världen kan rulla upp dagens prövning och mentala skador. 

13:47

Kommer fram till Emerald City Smoothie och beställer en dryck på en liter. 402 kalorier, 0 fett och 14 gram protein -- vilket i stort sett tar kål på all kaloriförbränning och fördelar jag har fått de senaste nittio minuterna. Jag gör slut på den på tre minuter och tillbringar nästföljande två timmar med att skriva dessa memoarer. 

15:47

Lägger upp annonsen på Blocket medan jag förbränner de sista två grammen protein från smoothien och innan min kropp skakar i våldsamma konvulsioner. 

16:29

Note to self - leta genom bilen efter den försvunna blöta yogahandduken på morgonen. 

Upphovsman: Okänd Översättare: Mats Lindgren Inskickat av: Borttaget, läs mer här

Liknande poster

Rolig bild, 11 december 2016
Närbild av en doktors bröstfika med stetoskop och pennor
Rolig text, postad för länge sedan
En bild på ett skrattande barn
Rolig text, 15 februari 2010
Roligt videoklipp, 20 april 2017
Rolig text, 11 juni 2010
Barack Obama talar inför en stor publik
Rolig text, 19 december 2009